Jag gick tillbaka till jobbet skuttandes av lättnad, och positivt överraskad av läkarens professionella bemötande.

Först hannd jag givetvis bli jävligt arg på SL som fullständigt misslycks med att köra tåg HELA TIDEN. Denna gång var det ”underhåll” på Centralen så tåget stod stilla i tio minuter innan det kunde rulla in på Centralen. Och inte ett ord om detta stod i reseplaneraren online. Såklart. Jag är alltid ute i god tid och tar ett tåg tidigare än vad som behövs, men det blir inga storam marginaler när man ska hitta i SöS labyrinter. Hell.

Men jag hann till och med sitta i väntrummet en liten stund innan läkaren hämtade mig. Hon frågade lugnt och vänligt om bakgrunden till varför jag blivit remitterad av barnmorskan, och jag berättade som det var: så länge jag minns har vaginal förlossning varit ett otänkbart alternativ för mig. Jag är rädd för att jag får bestående men och att barnet skadas. Vi hade ett bra samtal och hon försökte inte övertala mig eller dumförklara mig, utan berättade att man kan känna olika och att de inte jobbar med att tvinga någon till något man absolut inte vill gå igenom. Hon sa att om jag hade varit en som hade velat bli hjälpt att deala med rädslan, hade hon bokat in mig hos specialistbarnmorskan och göra en individuell förlossningsplan etc. Men hon förstod att jag hade bestämt mig eller hur? Yes det har jag. Då var saken klar.

När jag insåg att jag kommer att få snitt kunde jag slappna av och vi pratade lite om att det kanske blir lättare för mig att ta till mig graviditeten och kunna ta bort orosmomentet som  osäkerhet kring förlossningsmetod innebär. Jag berättade då att det känns bättre nu och att jag inte direkt är någon pluttinuttig mammatyp- det är inget fel att vara det men JAG är inte det utan jag tänker, resonerar och planerar. Vi pratade lite om hur det var att ta reda på att jag hoppades på en flicka, men att det inte blev så. Hon berättade att det är många som har sådana tankar men inte vågar berätta för någon eftersom det är mycket skuldbeläggande. Hon frågade om hur det känns nu och sa att det finns hjälp att få om det skulle vara så att känner ett behov att prata om den kommande föräldrarollen, även om jag inte känner ett sådant behov nu.

Hon sa att snittet med störst sannolikhet kommer att förläggas veckan innan jul, typ 19-20 december, och att jag kommer att få en separat kallelse till operationen längre fram.

Hursom, jag tackade så mycket för det bra samtalet och skuttade hela vägen tillbaka till pendeln. Dagen har alltså varit riktigt bra hittills. Trots att det inte blivit så jättemycket gjort på jobbet idag, faktiskt 😉